Vrijwilligersprijs 2022 voor Leo van Willigen

okt, 2022

Sommige vrijwilligers van de 8 October Vereeniging zijn min of meer onzichtbaar. Óf omdat hun werk zich achter de schermen afspeelt óf omdat ze het liefst op de achtergrond blijven. Voor de man die aan de vooravond van 8 oktober de Vrijwilligersprijs 2022 kreeg, gaat dit zelfs dubbel op! Hij was dan ook niet zelf aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Professioneel geluidsexpert Leo van Willigen is misschien wel onze meest onopvallende vrijwilliger. In de woorden van een bestuurslid: “Eigenlijk is hij binnen onze vereniging een soort schim. Je ziet ‘m vaag voorbij flitsen, maar meestal is hij er niet en hoor je hem niet. Maar het is altijd geregeld en hij weet precies wat wij nodig hebben.”

Bij vrijwel alle Ontzet-evenementen waar geluid nodig is, is Leo betrokken. En dat doet hij al zó lang voor de Vereeniging dat zelfs oud-bestuursleden niet weten wanneer hij ermee is begonnen. Voor onkosten stuurt hij een factuur, maar dat is een schijntje vergeleken met de tijd die hij daadwerkelijk in Alkmaar Ontzet steekt. Met hart en ziel! Daarom hoort hij gewoon bij onze vrijwilligers.

Omstandigheden zorgen er helaas voor dat hij zijn werkzaamheden voor de 8 October Vereeniging helaas gaat neerleggen. Begrijpelijk, maar een opvolger vinden wordt een hele uitdaging.

Alle reden dus om Leo van Willigen dit jaar – meer dan verdiend – de Vrijwilligersprijs toe te kennen. Mochten jullie hem op 8 oktober langs zien flitsen, feliciteer hem dan vooral!

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp