Victorieplein 2022

okt, 2022

In 8 oktober zit dit jaar heel veel muziek!
Het waren ook magere muzikale 8 oktoberjaren voor de muziekcommissie, die sinds 2021 onder leiding staat van Annemarie Tel. Dit jaar kan ze eindelijk van start en laten zien hoe zij het muzikale 8 oktober-programma de komende jaren wil vormgeven: een feest vóór en dóór Alkmaarders. Zoveel mogelijk mensen moeten zich door de muziekprogrammering aangesproken voelen. En dat programma gaat u verrassen! Een deel van de optredende acts waren voor ‘21 al geboekt, maar konden toen niet spelen. Hieraan heeft Annemarie een aantal bands toegevoegd.

Victorieplein
Het Canadaplein wordt op 8 oktober voor één dag het Victorieplein. Tot 14.00 uur is het plein gereserveerd voor jeugdactiviteiten, waaronder het speciale kinderconcert van Dirk Scheele. Vanaf 14.00 uur start het muziekprogramma, dat doorklinkt tot 20.00 uur! Als eerste kun je luisteren en kijken naar het buitenconcert van het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar. Dit orkest is een vaste gast tijdens de 8 oktoberviering en stelt ieder jaar een feestelijk muzikaal programma samen. Daarna betreden De Nazaten het podium. Dit kleurrijke 9-koppige blaas- en percussie-ensemble verrast iedereen met zijn te gekke mix van stijlen. De Nazaten worden opgevolgd door BeeJay & The Memphis Project. Deze Noord-Hollandse coverband speelt onder andere muziek van Chic, Earth Wind & Fire en Bruno Mars. De tweede set van deze band wordt een sing-a-long met de Alkmaarse Vive les Gueux. Dat wordt meezingen voor grote mensen!

Ontzetfeest
De vaste stek voor het Ontzetfeest is Theater De Vest. Dit is toegankelijk voor leden van de 8 October Vereeniging plus één introducé. Een goede reden om toch eens lid te worden? In de Grote Zaal zie je de coverband Cherry Moon, afgewisseld met de Heerhugowaardse dj Nick White. En zoals altijd speelt in de foyer de Alkmaarse Big Band.

Nog iets vergeten? Ja! Het concert van het Noord-Hollands Ouderen Orkest. Zij spelen traditiegetrouw muziek uit verschillende landen, tijdsperiodes en stijlen en een speciale uitvoering van het Stedelied. Dat doen ze in de Grote Kerk. Ook nemen ze dit jaar na 15 jaar afscheid van hun vaste dirigent.

Annemarie Tel streeft ernaar om de komende tijd traditioneel vieren te combineren met een actuele invulling van het Ontzetfeest: ‘Een mooi feest met mooie muziek voor alle Alkmaarders!’ Voor de aanvangstijden van alle concerten en optredens kijk je hier. 

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp