Kunstroute 2022 – Victoria Vistoso!

sep, 2022

Kunstroute 2022 – Victoria Vistoso!

Alkmaar Ontzet Kunstroute 2022. Victoria Vistoso!

Kleurrijk! is het thema van de Ontzetviering 2022. Met een knipoog naar de Spaanse tegenstander uit 1573 draagt de Kunstroute dit jaar daarom een Spaanse titel, Victoria Vistoso! Victorie Veelkleurig! In coronatijd begonnen als een onderdeel van de alternatieve viering is besloten de Kunstroute als nieuwe traditie te handhaven. 

Dit jaar bieden maar liefst 28 bij winkeliersvereniging Alkmaars Bolwerk aangesloten leden hun etalages aan. Cursisten van Artiance, leden van het Fotocafé maar ook individuele Alkmaarse kunstenaars brengen bij elkaar maar liefst ruim 100 werken in. Bijvoorbeeld van de Kinderateliers, de Artiance Kunstschool Speciaal, beginners, gevorderden, jongerengroepen zoals SPOT en nog veel meer. De getoonde technieken variëren van acrylcerf tot aquarel, van keramiek tot haakwerk, en van twee- tot driedimensionaal.

De Kunstroute is te lopen van 1 tot en met 9 oktober en start bij Artiance aan het Canadaplein, voert door de hele binnenstad en eindigt op het Waagplein. Reken op anderhalf tot twee uur als je de hele route loopt, de werken bekijkt en af en toe een winkel binnengaat.

Klik hier voor de kaart van de route van de Kunstroute.

Klik hier voor de deelnemers en uitgeschreven route.

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp