Inschrijving polsstokverspringen geopend!

jun, 2024

Doe je mee? 
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Dit kan zowel individueel als in teamverband. Dus schuilt er in jou een echte Van der Meij of je wilt een actieve dag met een personeelsvereniging, een school, sportvereniging, familie of een vriendengroep, kun je meedoen! Schrijf jezelf of je ploeg dan nu in. 

Aanmelden: polsstok@8october.nl

Waag jij de sprong? Ook dit jaar weer op het programma! Op de zaterdag voorafgaand aan Alkmaar Ontzet wordt ’s middags het Van der Meij ​Polsstok Verspringtoernooi gehouden. Dit evenement bestaat uit een demonstratiegedeelte en een heuse wedstrijd, waar sportverenigingen, bedrijven, vriendengroepen, scholen en individuen kunnen deelnemen.

De 8 October Vereeniging organiseert dit toernooi in samenwerking met de Polsstok Verspringbond Holland. Het evenement vindt plaats over de Nieuwlandersingel ten westen van de Emmabrug.
Via de kade (stadzijde) zal via een springschans een sprong gewaagd worden naar de overkant middels een polsstok. Aan de overkant wordt een luchtkussen van 10×5 meter in het water gelegd.

Programma (onder voorbehoud)
12:00 – 12:30 uur: Aanmelding en registratie
12:30 uur: Demo + warmdraaien deelnemers
13:00 – 13:45 uur: Van der Meij Junior toernooi (kinderen 12 t/m 17 jaar)
14:00 – 15:00 uur: Van der Meij Dames toernooi
15:15 – 16:30 uur: Van der Meij Heren toernooi
16:30 Prijsuitreiking

Achtergrond
Bij de Grote Kerk in Alkmaar staat een beeld (gemaakt door Mari Andriessen) van hem: Maarten van der Meij. De stadstimmerman die begin september 1573 met zijn polsstok, waarin brieven met een noodkreet om hulp van het stadsbestuur aan gouverneur Diederik Sonoy verstopt zaten, over sloten springend, dwars door de Spaanse linies, het hoofdkwartier in Schagen wist te bereiken. Waarna hij zijn reis vervolgde naar de Prins van Oranje in Delft. Met antwoorden van de Prins en Sonoy keerde onze held enkele weken later terug in Alkmaar om daar op 8 oktober het resultaat van zijn geheime missie mee te maken.

Bronvermelding foto: Eye-in-the-sky.eu (2019) 

Filmpje van het Polstokverspringtournooi in 2019: https://www.youtube.com/watch?v=m0Af8btRFGY

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp