Digitale ALV een ONTZETtend succes!

mei, 2021

Digitale ALV een ONTZETtend succes!

Algemene Ledenvergadering 2021

Het ‘8 October-alles-gaat-Anders’ thema wordt in 2021 nog even doorgetrokken. Want ook de jaarlijkse ALV is digitaal! En dat is toch even wennen. Uiteindelijk zijn er 42 leden ingelogd. Dat geeft onbedoeld een bijzonder leuke inkijk in de huis- en studeerkamers van onze leden!

De ALV is voor de leden altijd een beetje het begin van het 8 October jaar. Daar waar het bestuur en de vrijwilligers in mei al volop bezig zijn met voorbereiden, gaat de volgende Ontzet viering voor de leden echt leven tijdens de ALV. Dan nemen ze niet alleen de notulen en de jaarcijfers van het voorgaande jaar door, maar horen ook wat het thema van de komende viering zal zijn! Een belangrijk moment. Dit jaar wordt het nog iets spannender. Want vieren we (weer) digitaal of gaan we op 8 oktober 2021 gewoon toch weer gezellig de stad in om elkaar te ontmoeten en te genieten van het leukste Alkmaarse feest van het jaar?

Naast de ‘verplichte’ nummers van de vergadering zoals een terugblik op de 2020 viering, de notulen van de vorige ALV en de behandeling van de financiële jaarcijfers die door de KasControleCommissie onder leiding van mevrouw Ynske ten Brakel zijn gecontroleerd en goed bevonden.

Daarna worden de wijzigingen in het bestuur met de leden doorgenomen. Vier leden treden af, drie nieuwe leden treden aan. Er zijn dank- en welkomstwoorden en ieder oud en nieuw bestuurslid krijgt een daverend digitaal applaus!

Grote verrassing is dat Harry de Bles, onze afscheidnemende verenigingshistoricus, een Ere Lidmaatschap van de Vereeniging krijgt uitgereikt. Op beeld zien we bestuurslid Roy Schoonhoven bij Harry de Bles de woonkamer in stappen om hem de penning en oorkonde uit te reiken. Een beetje beduusd richt Harry zich nogmaals tot de digitale vergadering. Dit had hij niet zien aankomen!

De ALV stemt achtereenvolgens in met het vertrek van bestuursleden Olaf Koch, Michelle van Nieuwenhoven en Edwin Buijsman. De ALV stemt in met een termijnverlenging van Marit Mulder en Rob Boerlage. En de ALV stemt in met de benoeming van Annemarie Tel, Ronny Schuijt en Dolf Karssen.

Daarna volgt de onthulling. Wat gaan we dit jaar doen? Zonder tromgeroffel, die moeten we er zelf bij bedenken onthuld de voorzitter dat we dit jaar…. inzetten op EEN TRADITIONELE VIERING! Met voorbehoudt. Mocht de actualiteit in oktober 2021 zodanig zijn dat het niet verantwoord is om massaal de straat op te gaan, houdt de vereniging zich het recht voor om de viering alsnog niet door te laten gaan. Maar we nemen de gok en we gaan ervoor zegt Frits Westerkamp!

Dat brengt ons bij de onthulling van het thema van 2021: PandeMúsica Victrix! Muziek verbindt en verspreidt zich als een pandemie of zoals Harry de Bles het uitlegt “van wereldwijde muziek de Victorie”.

En dan helaas niet na-borrelen aan de bar, nog even bijkletsen met deze of gene of je fiets zoeken in het donker en terug naar huis. Maar je beeldscherm op zwart en snel naar je eigen wc! Digitaal vergaderen blijft bijzonder!

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp