Alkmaar Ontzet staat aan

okt, 2022

Geslaagd eerste weekend Alkmaar Ontzet

Het is nog niet eens 8 oktober en we hebben al een heel weekend Ontzet-plezier beleefd! Dat begon op vrijdag 30 september met de officiële aftrap van de OntzetKunstroute. Een blijvertje uit de ONTZEttend andere activiteiten. Je kunt de route langs 28 etalages in de binnenstad nog het hele komende weekend lopen en dat raden we ook echt aan! Want de leerlingen van Artiance, deelnemers aan Het Fotocafé Alkmaar en individuele kunstenaars hebben er met de winkeliers van Alkmaars Bolwerk iets moois van gemaakt: Victoria Vistoso! En dat is ‘kleurrijk’ in… si, Spaans! De route vind je op de website.

Zaterdag 1 oktober was de stad het domein van de waaghalzen en doordouwers bij het Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi en de Vlettenrace. Volop waterpret dus. En inderdaad, het was genieten! Van de enthousiaste springers die de oever van de Nieuwlandersingel (niet) droog bereikten en van de (minder) soepele samenwerking tussen de roeiers op het Noordhollands kanaal. Het zonnige weer zorgde voor flink wat toeschouwers en een lekker feestelijk sfeertje. Volgend jaar zeker weer! En weet je, doe dan gewoon zelf mee!
Zondagochtend 2 oktober: op tijd uit de veren voor de deelnemers aan de historische Ontzetwandeling. Net als vorig jaar compleet volgeboekt! Leuk om te zien dat zo’n beetje alle leeftijden in de groepen waren vertegenwoordigd. En terecht, want de turbulente (en soms heel verrassende) geschiedenis van het beleg van Alkmaar is interessant voor jong en oud(er). Vooral als deze wordt verteld door de gidsen van Gilde Alkmaar en andere ervaren stadsgidsen. Dit jaar gemist? Wees er dan in 2023 als de kippen bij om je in te schrijven!

 

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp