Afspraken 8 October-viering vastgelegd

mrt, 2022

Afspraken 8 October-viering vastgelegd

Al meer dan 150 jaar herdenkt en viert de 8 October Vereeniging ‘Alkmaar Ontzet’ de bevrijding van de Spanjaarden in 1573. De vereniging geeft op zeer actieve wijze invulling aan dit voor Alkmaar belangrijke moment. Het programma bestaat uit een breed scala aan jaarlijks terugkerende activiteiten voor jong en oud, binnen de hele gemeente Alkmaar.

Voor deze langdurige en herkenbare traditie heeft de vereniging in 2016 zelfs de status Immaterieel Cultureel Erfgoed van Unesco gekregen. De gemeente ondersteunt de vereniging al van oudsher. De afspraken hierover zijn nu vastgelegd in een meerjarenconvenant, dat op dinsdag 29 maart werd ondertekend door wethouder Elly Konijn en Frits Westerkamp, voorzitter van de 8 October Vereeniging.

Elly Konijn: “Gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat de vereniging de herdenkings- en vieringsactiviteiten blijft vernieuwen en voortzetten om zo het gedachtegoed aan deze belangrijke historische gebeurtenis levend te houden.” Gemeente Alkmaar continueert daarmee de faciliterende rol en verleent een jaarlijkse subsidie. Frits Westerkamp: “Wij zijn blij dat we hiermee de van oudsher goede samenwerking met gemeente Alkmaar bekrachtigen en het vertrouwen naar elkaar uitspreken dat de 8 October-traditie wordt voortgezet. De 8 October Vereeniging heeft hiermee een basis om zich te richten op het jaarlijks terugkerende feestelijke programma.”

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp