Alkmaar Ontzet 450 jaar genomineerd voor ‘Event Impact Award’.  

mrt, 2024

Met trots mogen wij delen dat de jubileumeditie van
Alkmaar Ontzet genomineerd is voor de ‘Event Impact Award’. Andere genomineerden zijn Stadskaravaan Vlaardingen en de Utrecht Pride.

Nominatie als erkenning
De 8 October Vereeniging ‘Alkmaar Ontzet’ heeft jaar in jaar uit bewezen de kracht in zich te hebben om mensen te verbinden, activeren en te inspireren. Voorzitter van de 8 October Vereeniging Frits Westerkamp, die met zijn vereniging afgelopen jaar een grote rol speelde tijdens het jubileumjaar van Alkmaar Ontzet vertelt trots: ‘’Alkmaar heeft een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap die weerspiegeld wordt in onze evenementen. Deze nominaties zijn een eerbetoon aan de passie en toewijding van de vrijwilligers en inwoners die betrokken zijn bij het creëren van onvergetelijke ervaringen”. Deze nominatie ziet de 8 October Vereeniging dan ook als een bijzondere erkenning voor de ruim 700 vrijwilligers die zich jaar in jaar uit inzetten voor de jaarlijkse Alkmaar Ontzet festiviteiten.

Jubileumeditie bron van samenwerking
De jubileumeditie was een sensatie van co-creatie. De jubileumeditie was het perfecte schoolvoorbeeld van hoe de Alkmaarder zich verenigd voelt met de herdenking en viering van Alkmaar Ontzet. Naast de ruim 30 activiteiten en evenementen van onze eigen vereniging zijn er in samenwerking met onder andere Gemeente Alkmaar, Alkmaar Marketing, Doss Event Support en de Alkmaarse inwoners nog eens ruim 70 evenementen georganiseerd. Mirella Doss van Doss Events Support benadrukt het belang van de nominatie erkenning: “Deze nominatie onderstreept dat de co-creatieve aanpak rondom de organisatie van de 450-jarig jubileum van Alkmaar Ontzet een unieke benadering is geweest”. Alkmaar Ontzet 450 jaar was een jaar vol evenementen met een maatschappelijke impact.

Evenementenstad van het jaar
Alkmaar Ontzet 450 jaar zorgt ook voor een belangrijke basis voor een andere nominatie voor de Gemeente Alkmaar, namelijk de nominatie ‘Evenementenstad van het jaar’! De twee nominaties benadrukken de voortdurende inspanningen van de Alkmaarse gemeenschap om buitengewone evenementen te organiseren. Evenementen die niet alleen vermakelijk zijn maar ook van grote waarde zijn voor onze stad Alkmaar. Daarnaast beschikt Alkmaar over evenementen die verder gaan dan de eigen stadsgrenzen. Zo komen er vanuit heel Nederland, en daarbuiten, bezoekers af op bijvoorbeeld de Kaasmarkt en Kaeskoppenstad. Maar ook de Alkmaar Pride wordt steeds groter en zo zijn er nog een hoop evenementen die wegens succes jaarlijks terugkeren.  

Uitreiking
De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen op maandag 8 april 2024 in Valkenburg aan de Geul en is alweer de 19e editie. Genomineerden krijgen binnenkort de gelegenheid om zich te presenteren aan de jury, die de uiteindelijke winnaars zal bepalen op basis van diverse criteria, waaronder visie, aanpak, toegankelijkheid en maatschappelijke relevantie.

Voor meer informatie en aanmeldingen voor het Nationaal Congres Evenementen, kunt u terecht op Nationaalcongresevenementen.nl.

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp