Victorieplein; het swingende muziekplein

Datum: 7 Oktober

Locatie: Canadaplein

Tijdstip: 12.50-21.00 uur

Victorieplein; het swingende muziekplein

Datum: 7 Oktober

Locatie: Canadaplein

Tijdstip: 12.50-21.00 uur

Informatie

Victorieplein, het swingende muziekplein

Speciaal voor de viering van Alkmaar Ontzet wordt het Canadaplein vanaf 2022 omgetoverd tot het Victorieplein! De hele dag vinden er activiteiten en muziekoptredens plaats voor jong en oud. 

Presentator: Herman Jager


Kinderconcert Samba Salad  
Tijd: 12.50-13.50 uur
Datum: 7 oktober
Locatie: Canadaplein

Samba Salad is een graag gezien gezelschap als het gaat om kwalitatief entertainment voor kinderen. Deze dynamische band maakt al decennia lang een vrolijke mix van bijzonder muziektheater met eigentijdse liedteksten, humor en energiek theaterspel. Swingend voor kinderen, maar zeker ook voor de hele familie. Gitaren, piano, bas, knetterende flamencohakken en percussie in een energieke mix: muziekstijlen als flamenco, samba, salsa, latin-jazz, kaseko, calypso en afrobeat zijn het muzikale palet. Speciaal voor de viering Alkmaar Ontzet 2023 spelen ze hun voorstelling ‘Vrienden voor Altijd’, want wat is het leven zonder vrienden? Ontmoet elkaar op het Victorieplein en geniet van deze professionele jazz- en wereldmuziekmuziekanten onder leiding van de familie Link.

Openluchtconcert Stedelijk Harmonieorkest Soli Deo Gloria Alkmaar
Tijd: 14.00-15.00 uur
Datum: 7 oktober
Locatie: Canadaplein

Het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar onder leiding van dirigent André Elders geeft een concert met een speciaal voor de viering van Alkmaar Ontzet gemaakt feestelijk muzikaal programma. Traditioneel gehouden op de Heul en vorig jaar voor het eerst op het Victorieplein. Dit was zo’n succes dat het harmonieorkest weer op het Canadaplein te horen is!

Concert Marmoucha Orchestra & Mehdi Nassouli
Tijd: 15.00-15.45 uur
Datum: 7 oktober
Locatie: Canadaplein

Ontdek de betoverende klanken van de Marokkaanse Gnawa-muziek in een hypnotiserend concert van het Marmoucha Orchestra ft. Mehdi Nassouli. Voor de viering van Alkmaar Ontzet brengen ze “Sahara Koyo” naar Alkmaar, waar Mehdi Nassouli zijn talent als guembri-speler en zanger zal laten zien. Zijn unieke vermogen om traditionele Marokkaanse muziek te vermengen met jazz, pop en klassieke muziek heeft hem al samen laten werken met legendes zoals Herbie Hancock en Alpha Blondy op honderden podia wereldwijd. “Sahara Koyo” is een unieke samenwerking met het Marmoucha Orchestra; bevlogen musici met een passie voor muziek en de diversiteit in muzikale talen, stijlen en tradities van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Bereid je voor op een stukje magie van de Sahara op een frisse oktobermiddag op het Victorieplein.

Silent Disco met DJelle
Tijd: vanaf 15.45 tot 19.45 uur
Datum: 7 oktober
Locatie: Canadaplein

Kersverse Alkmaarder, DJelle is een 24-jarige DJ en producer. Hij organiseert feesten en is de tour DJ van de bekende artiest I AM Aisha. Speciaal voor Alkmaar Ontzet organiseert Djelle een silent disco stage op het Victorieplein: een unieke feestervaring waarbij deelnemers kunnen dansen op hun favoriete muziek met behulp van draadloze koptelefoons.  Een leuke en soms ook grappige activiteit voor zowel jong als oud! Er is een breed scala aan genres en stijlen op verschillende kanalen. Iedereen kan genieten van zijn favoriete muziek en er is voor elk wat wils. Denk aan vanaf de jaren 60′ tot aan nu. DJelle zorgt voor een goede balans tussen muziek voor jong én oud en speelt met zijn platenkeus in op de energie van het publiek. Kom dit ervaren!

Concert YORI
Tijd: 16.15-17.00 uur
Datum: 7 oktober
Locatie: Canadaplein

2023 is het jaar van YORI: haar langverwachte nieuwe album ‘Delaware’ verschijnt, dat in het teken staat van verandering. Yori’s drang naar vrijheid en het zoeken naar extremen komen in haar nieuwe songs naar voren, net als de heartbreak waarmee ze heeft gedeald en het keihard vallen en weer opstaan na avonturen die minder goed afliepen. Laat je door deze talentvolle Alkmaarse singer-songwriter -die ook op het podium te vinden is als sidekick van Ilse de Lange- meevoeren in haar roadtrip naar meer durven, meer vertellen en meer geven. Yori’s sound gaat van lief naar meer lef, van akoestische gitaar naar meer elektronisch met een vleugje indie-pop, 80’s invloeden en catchy hooks.

Sing-a-long concert Vive les Gueux en BeeJay & The Memphis Project
Tijd: 18.15-19.00 uur
Datum: 7 oktober
Locatie: Canadaplein

De enthousiaste geuzen van Vive les Gueux maken het feestje op het Victorieplein compleet met een concert met historische MiniKoraal liederen. Met zijn allen al zingend terug in de tijd onder begeleiding van BeeJay & The Memphis Project, die de liederen in een modern jasje giet. Het feest kan niet meer stuk en samen houden we de historie levend.

Concert BeeJay & The Memphis Project
Tijd: 19.00-19.30 en 19.45-20.45 uur
Datum: 7 oktober
Locatie: Canadaplein

BeeJay & The Memphis Project is een Noord-Hollandse coverband met 13 muzikanten. Zangeres Marloes en zanger Robert Kap zijn gastheer en -dame tijdens de shows waarin onder meer muziek voorbijkomt van Chic, Earth Wind & Fire en Bruno Mars. In het oog springen de vijfkoppige blazerssectie, ‘The Memphis Horns’, onder leiding van saxofonist Bartjan ‘BeeJay’ Dekker. De band speelt op festivals en evenementen in heel Nederland. De band speelt maar liefst twee sets met opzwepende swingende muziek. Het belooft een spektakel te worden en een knallende uitsmijter van deze muziekmiddag op het Victorieplein.

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp