Victorietassen 2021 editie!

okt, 2021

Victorietassen 2021 editie!

“Annie, hou jij me tassie effe vast… ?!”
Afgelopen zondag, 3 oktober, was het weer zover. Ja weer, want dit jaar toch nog geen zuurkool op het Canadaplein. Een paar weken geleden was dé kaart bij alle leden van de 8 October Vereeniging op de mat of in de bus gevallen en gewapend met dit rode bewijs van inschrijving zijn ruim 3400 Victorietassen gister bij het verenigingsgebouw aan de Laanenderweg opgehaald door blije leden!


Waren we vorig jaar nog een beetje zenuwachtig of alles wel goed zou gaan… Dit jaar was het een goed geoliede Vicotorietas-uitdeel-machine. Het voltallige bestuur en een groot aantal vrijwilligers stonden de hele dag klaar om iedereen die door de drive through kwam zijn ‘Little Red Bag’ aan te reiken. En opnieuw waren er mensen die gehoor gaven aan onze oproep om vooral voor elkaar de tassen op te halen: record aantal dit jaar was 13 tassen in één keer! Hou jij ze maar effe vast!

De 8 October Vereeniging is geen 8 October Vereeniging zonder muziek. Gelukkig zijn de corona regels versoepeld en mogen we weer zingen. Vandaar dat uit volle borst het Stedelied werd meegezongen met Vive les Gueux en was ook Trompetterkorps Alkmaar de hele dag aanwezig.

En, het is al bijna traditie, ook de burgemeester was al om 10:00 uur van de partij. Zij overhandigde, geheel in stijl op rode pumps, de eerste Victorietassen aan 8 October leden. Daarna werd ze zelf in de schijnwerpers gezet: burgemeester Anja Schouten is geïnstalleerd als Erevoorzitter van de Vereeniging! Welkom!
We wensen iedereen een goed ONTZET!

Deel via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp