LID WORDEN

Zuurkoolmaaltijd
8 Oktober
Locatie:  Grote Kerk
Tijd:  17.00 - 20.30 uur

Zuurkool en Alkmaar Ontzet gaan hand in hand

De zuurkoolmaaltijd niet meer weg te denken tijdens de viering van Alkmaar Ontzet. Een echte Alkmaarse traditie: op 8 oktober eet je zuurkool.
In 2020 en 2021 moesten we wel even improviseren. Toen hebben we met de Victorietas onze leden van zuurkool en worst voorzien.

Vanaf 2022 willen we het Canadaplein een andere invulling geven, dus we heten we alle zuurkooleters welkom in de huiskamer van Alkmaar: De Grote Sint Laurenskerk. Ook hier verwachten we dat de overwinning zal goed smaken! Met de zuurkool van Kramer, de halve worst van Jeroen de Vries en gezellige dweilbandjes!  

Er komt nogal wat bij kijken om 3300 maaltijden klaar te maken. We zijn erg blij met het Horizon College die van de zuurkoolmaaltijd een echt project maakt. Twee leerlingen zijn de projectleiders die samen met hun team van 20 leerlingen jouw gastheer of gastvrouw zijn.

De zuurkool wordt jaarlijks gesponsord door Kramer Langedijk en de 1650 (!) overheerlijke worsten door Slagerij Jeroen de vries. Voedselverspilling vinden we zonde, de eventueel overgebleven zuurkool vriezen we in porties direct in. 

Wij zetten vol in op een ONTZETtend gezellige en smaakmakende maaltijd.

De zuurkoolmaaltijd is een speciaal evenement alleen voor leden. Je kunt je maaltijd en dinertijd reserveren tijdens de kaartuitgifte momenten in september. Wij wensen je alvast veel voorpret!

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×