LID WORDEN

Vrijwilligersprijs 2019

Wim en Margot Friebel ontvangen Vrijwilligersprijs 2019

Maandagavond 7 oktober ontvingen Wim en Margot Friebel de Vrijwilligersprijs 2019 uit handen van de voorzitter van de 8 October Vereeniging, Frits Westerkamp. Dit gebeurde traditioneel tijdens de 8 October-receptie in de Grote Kerk. Zij aan zij zetten Margot en Wim zich sinds 2005 in om van Alkmaar Ontzet een groot feest te maken. Al voor de 15e keer organiseert het echtpaar het concert van het Noord Hollands Ouderen Orkest (NHOO) op 8 oktober. En de voorbereidingen daarvoor beginnen elk jaar al in het vroege voorjaar.

In 2004 waren Wim en Margot als vrijwilliger verbonden aan het projectbureau van de gemeente bij de viering van 750 jaar Stadsrechten Alkmaar. En, vanaf 2005 maakten ze ook zo'n tien jaar deel uit van het bestuur van de  Lindegrachtconcerten bij het Gulden Vlies. Ervaring genoeg dus als vrijwilliger. Ter voorbereiding van de viering bezoeken ze ieder jaar de voorjaarsconcerten van het NHOO in de schouwburg van Hoorn en kort daarna komen ze langs bij een repetitie om muzikale afspraken te maken voor het aanstaande Alkmaar Ontzet. Ze zorgen ervoor dat er geen punten over het hoofd worden gezien. Daarnaast zijn ze tijdens het concert de steun en toeverlaat van het orkest.

Attenties voor het orkest
Margot en Wim zijn ook gespitst op bijzondere momenten. In 2005 zorgden ze voor koffie met Victorientjes voor alle orkestleden, omdat het het 15e concert van het NHOO op 8 oktober was. En in 2010 en 2015 brachten ze een zuurkoolmaaltijd naar de repetitieruimte in Wognum. Deze attenties worden door het NHOO zeer op prijs gesteld.

Toespraakjes
Ook dit jaar speelt het Ouderen Orkest op 8 oktober in de Grote Kerk. Het concert begint om 14.15 uur. Wim Friebel, die vroeger docent aardrijkskunde was en gewend is om voor grote groepen te staan, introduceert en bedankt het orkest zoals altijd op geheel eigen wijze.

Wilt u het concert bijwonen, dan bent u van harte welkom. Het programma vindt u op de website [link: https://8october.nl/concert-ouderen-orkest]. Het concert aangevuld met solisten strekt steevast een publiek van zo'n 700 liefhebbers.

Geen Alkmaar Ontzet zonder vrijwilligers

Het organiseren van Alkmaar Ontzet, met tientallen evenementen, is alleen mogelijk door de inzet en het enthousiasme van ontzettend veel vrijwilligers. Het bestuur van de 8 October Vereeniging reikt jaarlijks de Vrijwilligersprijs uit en spreekt daarmee zijn waardering uit voor alle vrijwilligers.  


shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×