8
Oct

Hal25 / Pettemerstraat
15:00-22.00

Vrijstaat Festival

Op eigen initiatief geeft Hal25 op haar geheel eigen wijze invulling aan de herdenking en viering van het beleg en ontzet van Alkmaar in 1573.

HAL 25 is een veroverd stuk grond dat door een bijzondere groep vrije geesten goed benut wordt voor cultureel experiment. Kunstenaars werken er dagelijks in containers op het terrein, waarin zij hun eigen wereld creëren en pionieren op onbewandelde paden op weg naar een vrije toekomst.  Met Vrijstaat komen ze uit de kast en klimmen ze op het dak om hun uitvindingen met ons te delen. Een parade langs een levende expositie op het terrein van HAL 25 inspireert de bewoners van Alkmaar wereldburgers van de toekomst te worden en hun horizon te verbreden. 

Al zoveel jaren kijken we op 8 oktober terug naar een Victorie van honderden jaren geleden. Voor wie bouwen wij dit jaarlijkse feest in Alkmaar? Deze overwinning staat steeds verder van ons af.  Natuurlijk feesten we mee als er wat te vieren valt. Maar hebben we wel wat te vieren? Een gevoel van vrijheid ontstaat pas echt als er iets is om voor te strijden en er wordt overwonnen. Er valt nog veel te winnen voor de toekomst. Over de hele wereld wordt er nog steeds gestreden voor vrijheid en gevlucht om op zoek te gaan naar een bestaan zonder zorgen. Met Vrijstaat gaan we in plaats van terugkijken, een blik vooruitwerpen en op zoek naar de echte victorie. De victorie van de toekomst. 

Programma: eten, drinken, muziek, kunst, theater & kinderactiviteiten

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

Email

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

Hosting door SQR.nl website door 8180.nl

Info

{{msg.body}}

×