LID WORDEN

Van Alkmaar de Victorie

Van Alkmaar de Victorie

De historie van onze stad is het fundament geweest voor de tijd waar wij vandaag de dag in leven. Alkmaar is zo’n mooie en bijzondere stad geworden door generaties Alkmaarders die in het verleden ook het beste voor hadden met de stad. Het meest bekende uit de historie is natuurlijk de Victorie op de Spanjaarden in 1573. Dat herdenken en vieren we, gehuld in het rood/wit met jong en oud. Want de geschiedenis van Alkmaar Ontzet kent nagenoeg elke Alkmaarder.

De 8 October Vereeniging 'Alkmaar Ontzet' komt elk jaar met een mooi programma waardoor alle inwoners van Alkmaar zich echt ‘Alkmaarder’ kunnen voelen en ze weer even meegenomen worden in de geschiedenis van onze stad. Daarbij kan iedereen op zijn of haar eigen manier meedoen: door te kijken naar één van de optochten, meedoen aan het schoolontbijt of deelnemer te zijn aan de zuurkoolmaaltijd. Of te gaan naar de herdenking of de receptie voor alle Alkmaarders.

Het is knap om dat voor elkaar te krijgen en daar slaagt de 8 October Vereeniging steeds erg goed in. Ik zet me daarom graag in om zoveel als mogelijk deel te nemen aan het programma. In mijn functie als burgemeester en erevoorzitter is het natuurlijk ook vanzelfsprekend dat ik die dag samen met de Alkmaarders herdenk en vier. En dat ik bij de officiële plechtigheden, zoals de herdenking of het concert aanwezig ben. Ik geniet elk jaar van de blije kinderen die meedoen in de Jeugdoptocht en sta vol bewondering te kijken naar de Grote Middagoptocht. Of de taptoe, altijd een spektakel en een prachtige show.

Het zijn allemaal initiatieven die door en voor Alkmaarders zijn georganiseerd. De activiteiten in het programma die vanuit de gemeente georganiseerd worden, zoals de 8 October Receptie in de Grote Kerk, worden door de 8 October Vereeniging samengevoegd in een mooi passend programma. Dit gebeurd elk jaar vol enthousiasme en grote wederzijdse inzet. Ik vind het daarom ook een voorrecht om betrokken te zijn bij een Vereeniging die de organisatie zo goed en strak in handen heeft. Daar ben ik trots op. 

Normaal is 7 en 8 oktober in mijn agenda geblokt voor alle festiviteiten rond Alkmaar Ontzet. Maar helaas is het dit jaar allemaal anders door het Coronavirus. Niemand weet hoe de wereld er in oktober uitziet. Wat ik dit jaar ga doen op die dag daar heb ik echt nog geen zicht op. Ik had persoonlijk liever onderdeel geweest van wat Alkmaar ‘Alkmaar’ maakt, hopelijk hebben we volgend jaar weer een mooie viering, van Alkmaar ‘de Victorie’!

Piet Bruinooge
Burgemeester gemeente Alkmaar


shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×