4
Oct

Nieuwlandersingel (Emmabrug)
12:00 - 17:00

Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi

Op de zaterdag voorafgaand aan Alkmaar Ontzet zal ’s middags het eerste Van der Meij ​Polsstok Verspringtoernooi gehouden worden. Dit evenement bestaat uit zowel een demonstratiegedeelte als een heuse wedstrijd, waar sportverenigingen, bedrijven,vriendengroepen en scholen kunnen deelnemen. De 8 October Vereeniging organiseert dit toernooi in samenwerking met de Polsstok Verspringbond Holland. Het evenement vindt plaats over de Nieuwlandersingel ten westen van de Emmabrug. Via de kade (stadzijde) zal via een springschans een sprong gewaagd worden naar de overkant middels een polsstok. Aan de overkant wordt een luchtkussen van 10 meter x 5 meter in het water gelegd.

Programma
12:00 - 12:30 Aanmelding en registratie
12:30 Demonstratie polsstok verspringen + warmdraaien deelnemers
13:00 Start wedstrijd
16:00 Finale
16:30 Prijsuitreiking

Achtergrond
Bij de Grote Kerk in Alkmaar staat een beeld (gemaakt door Mari Andriessen) van hem: Maarten van der Meij. De stadstimmerman die begin september 1573 met zijn polsstok, waarin brieven met een noodkreet om hulp van het stadsbestuur aan gouverneur Diederik Sonoy verstopt zaten, over sloten springend, dwars door de Spaanse linies, het hoofdkwartier in Schagen wist te bereiken. Waarna hij zijn reis vervolgde naar de Prins van Oranje in Delft. Met antwoorden van de Prins en Sonoy keerde onze held enkele weken later terug in Alkmaar om daar op 8 oktober het resultaat van zijn geheime missie mee te maken.

Doe je mee? 
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Dit kan zowel individueel als inteamverband. Dus schuilt er in jou een echte Van der Meij of je wilt een actieve dag met een personeelsvereniging, een school, sportvereniging, familie of een vriendengroep, kun je meedoen! Schrijf jou of je ploeg dan nu in.

Heb je een vraag? Neem dan contact met Gerben Kossen: 06 28 27 30 01.

Bronvermelding foto: 3 October Vereeniging 

shareShare


Registreren

Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi

Op de zaterdag voorafgaand aan Alkmaar Ontzet zal ’s middags het eerste Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi gehouden worden.

ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

Email

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

Hosting door SQR.nl website door 8180.nl

Info

{{msg.body}}

×