LID WORDEN

Twee generaties binnen één bestuur

Bestuurlijk primeur: twee generaties in één bestuur


Er zijn best wat mensen in Alkmaar die kunnen zeggen "de 8 October Vereeniging is me met de paplepel ingegoten", maar er is altijd een overtreffende trap. En dat zijn vader en zoon Kossen. De 8 October Vereeniging beleefd dit jaar een bestuurlijke primeur. Vanaf 2020 zitten er twee generaties in één bestuur. Vader Rob en zoon Gerben Kossen.
 
Rob, die onder andere verantwoordelijk is voor de Grote Middagoptocht, was al sinds de jaren 70 jaren vrijwilliger bij de vereniging toen hij in 2000 lid werd van het Bestuur. Daardoor was Gerben er als kind ook vroeg bij. "Als 5-jarig jongetje deed ik mee op de praalwagen waarop Legoland werd uitgebeeld" zegt Gerben, die naast meespelen in de Grote Middagoptocht ook met veel plezier een tiental praalwagens heeft gebouwd. En afgelopen jaar heeft Gerben met twee vrienden een nieuw evenement georganiseerd, het Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi. Gerben: "Dat evenement was met een vol deelnemersveld en enorm veel publiek direct een voltreffer".
 
Dat vader en zoon nu samen in het Bestuur komen is heel bijzonder. Trots verteld Rob: "Ik had het gehoopt maar niet gedacht dat het ook echt zou gebeuren. En Gerben is gevraagd zonder dat ik daar vooraf van op de hoogte was. Het is helemaal zijn eigen verdienste."
 
Gevraagd naar wat voor Rob en Gerben nou het specifieke 8 October gevoel is, zeggen vader en zoon bijna gelijktijdig dat de 8 October Vereeniging aanvoelt als één grote familie waar jaarlijks met veel liefde en inzet gewerkt wordt aan een viering. Dat blijkt ook uit het Corona-proof programma dat dit jaar met zoveel creativiteit is samengesteld. Een programma waar de vier pijlers Jeugd, Leden, Sponsoren en de Alkmaarders veel plezier aan gaan beleven. Van de ONTZET-box voor scholieren, de exclusieve Victorietas tot en met de Ontzettend Alkmaars Kennisquiz... Het wordt op alle fronten voor de familie Kossen een Ontzet viering die ze niet snel zullen vergeten!


shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×