8
Oct

Stedelijk museum

Gratis familiedag in het Stedelijk Museum

Victorie! Alkmaars Ontzet - Gratis familiedag op 8 oktober 10.00-17.00

‘Van Alkmaar de Victorie’ luidt de uitdrukking. Alkmaar was de eerste Nederlandse stad die het machtige Spaanse leger tijdens de Tachtigjarige Oorlog wist te weerstaan. In Stedelijk Museum Alkmaar kunnen bezoekers het zeven weken durende Beleg van Alkmaar in 1573 van dag tot dag meemaken. Sluiten we ons aan bij de Opstand van Willem van Oranje of gehoorzamen we de Spaanse landsheer Filips?

Gratis familiedag
Dit jaar geen optocht, zuurkoolmaaltijd of feest, maar net zoals elk jaar is Stedelijk Museum Alkmaar op 8 oktober gratis toegankelijk voor jong en oud. In de Victoriezaal kun je met het gezin of huishouden een aantal opdrachten doorlopen en leer je alles over het Beleg van Alkmaar. Misschien kom je de Spaanse soldaat wel tegen... Er wordt even niet gevochten want er heerst een ongrijpbare ziekte in de gelederen. Neem plaats (op veilige afstand) en ga een gesprek met hem aan. Op 8 oktober geldt ook dat iedereen vooraf het bezoek online reserveert. Dat kan heel makkelijk via de website

Kleur je eigen wapenschild

In de foyer kunnen kinderen een eigen wapenschild ´ontwerpen´. Voor het wapenschild hebben alle kleuren die je gebruikt een speciale betekenis. Zo staat blauw voor ‘eerlijkheid’ en ‘koninklijk’, en gebruik je geel of goud, dan staat dit voor ‘wijsheid’ en ‘rijkdom’. In de Victorie-zaal kun je inspiratie opdoen. 


Thuismuseum
Blijf je liever thuis, neem dan vooral een kijkje op ons ‘thuismuseum’ waar je met een 360-graden tour door de Victorie kunt wandelen. In de maand oktober mogen scholen gratis de ‘Victorie’ bezoeken met een zelfstandig bezoek.     

In het kort:

Donderdag 8 oktober 2020

Gratis openstelling van 10.00 tot 17.00 uur

Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via de website

Opdrachtkaarten voor het hele gezin (hele dag, hele museum)

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

Email

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL71RABO0149823134

Website en Ledenregistratie door invenyte.com
Hosting door SQR.nl

Info

{{msg.body}}

×