LID WORDEN

De eerste spijker, ook dit jaar ONTZETtend anders

Vandaag hadden we eigenlijk de eerste spijker moeten slaan. Voor iedereen die nu grote vraagtekens boven zijn hoofd heeft, leggen we ‘m even uit... Zes weken voor de viering vindt het slaan van de eerste spijker plaats in de hal van de praalwagenbouwers. Het is dé start van de voorbereidingen voor de Grote Middagoptocht.

De voorzitter van de grote middag optocht, Rob Kossen, spreekt de bouwers en belangstellende toe met een peptalk. Klinkt dat gek, een peptalk? Nou, bedenk dan maar eens dat vanaf dat moment de bouwers nog heel wat uren in de hal gaan doorbrengen voordat wij het resultaat in de middagoptocht zien. Na de voorzitter van de Grote Middagoptocht is het de beurt aan de voorzitter van onze vereeniging om ook iedereen toe te spreken. Daarna wordt dan daadwerkelijk de eerste spijker geslagen.

Voor ons, als vereeniging, is dit altijd een bijzonder moment. Daarom vragen we ook altijd iemand die op de een of andere manier belangrijk voor ons is om die eerste spijker te slaan. Eerste spijkers zijn onder andere al geslagen door Marietje van Rossem en Piet Bruinooge (burgemeesters), Cees de Boer (oud-voorzitter van onze vereeniging), Lidewij de Koekoek (directeur Stedelijk Museum) of Willem Borst (kaasvader). Altijd weer een spannend moment. Raakt ‘ie ‘m of raakt ‘ie ‘m niet??! En als ‘ie ‘m nou niet raakt, hebben de bouwers dan meer pech tijdens het bouwen dan wanneer de klap wel raak is?

Het is eigenlijk nog best een jonge traditie, maar heeft veel symbolische waarde voor de enorme groep vrijwilligers die de praalwagens bouwen. Voor ons als vereeniging is het de dag dat de druk gaat oplopen en het grote aftellen naar 8 oktober begint. Nu we geen eerste spijker gaan slaan, houden we jullie toch graag op de hoogte hoe lang dan nog... Nog 38 nachtjes slapen! Dan barst het ONTZETtend anders feest los.

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×