LID WORDEN

De Alkmaarsche Scheurkalender 2023

Het eerste collector’s item van 450 jaar Alkmaar Ontzet!

Een unieke scheurkalender waarin je het Alkmaarse leven in 1573 op de voet volgt. Én hoe de opstand in de Nederlanden tegen de Spanjaarden verder verliep. Elke dag een blaadje met een historisch feit om van te leren of om te lachen, op de achterkant gekoppeld aan ons Alkmaar van nu.

Heeft u een kalender aangekocht en nog niet opgehaald? Uw kalender kan u nog ophalen op 8 oktober tussen 12:00 en 15:00 bij de Alkmaar Ontzet Stand naast de Grote Kerk.

Heeft u nog geen kalender maar wilt u er nog wel een exemplaar voor het actie tarief van €8,10 aankopen? Dit kan op 8 oktober tussen 12:00 en 15:00 bij de Alkmaar Ontzet stand naast de Grote Kerk.(LET OP: Alleen voor leden en OP=OP)

voor vragen: scheurkalender@8october.nl

Helden en burgers

De kalender brengt het verhaal van Alkmaar en de Victorie tot leven! Je voelt de spanning langzaam maar zeker oplopen, dag voor dag. Je leert alle hoofdrolspelers kennen – helden in en buiten de stad – en ook het dagelijks leven van de gewone burger in de stad en van de buitenpoorters.

Barstensvol weetjes

De Alkmaarsche Scheurkalender zit barstensvol weetjes: dramatische gebeurtenissen, brieven over en weer, eten en drinken, kleding en muziek, wat voor werk deed men in de stad, welke markten werden er gehouden enz. enz. Na een jaar weet jij alles over het Alkmaar van 1573!

De Alkmaarsche Scheurkalender is ontwikkeld door Alkmaarders Ed Boogaard en Martin van Elmpt. Twee geschiedenisliefhebbers, tekstmakers en gek van scheurkalenders. De 8 October Vereeniging steunt dit initiatief met deze speciale ledenactie en met aandacht op social media en in de lokale pers.

Ontzet vieren is iets wat we in Alkmaar al ruim 150 jaar doen. De viering is niet meer weg te denken en daar is de 8 October Vereeniging “Alkmaar Ontzet” trots op. Wie betrokken is bij de stad, benadrukt dat door de Vereeniging te sponsoren. Met veel exposure en toegang tot exclusieve evenementen. De sponsorbijdragen zijn een wezenlijk onderdeel van de 8 Octoberviering. Zonder de sponsors kunnen we het feest simpelweg niet vieren in de omvang en aankleding die je gewend bent. Met het sponsorschap toont je bedrijf de binding met de historische stad Alkmaar!

Heeft u interesse om toe te treden tot het Alkmaars wachtersgilde?

Word sponsor  


TORENWACHTERS


POORTWACHTERS


SCHILDWACHTERS

ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×