LID WORDEN

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet presenteert Minikoraal Alkmaar

Samen zingen in Podium Victorie om de 8 October vieringen muzikaal te beginnen

De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet presenteert in 2019 een aantal nieuwe programma-onderdelen tijdens de ontzetviering. Eén daarvan is de Minikoraal Alkmaar. Naar voorbeeld van onze Ontzetzusterstad Leiden gaan 300 basisschool leerlingen uit Alkmaar op vrijdag 4 oktober tussen 12:00 en 13:00 uur in Podium Victorie zich helemaal schor zingen!

Eerste Minikoraal Alkmaar

Tijdens de Minikoraal Alkmaar zingen basisschoolkinderen van groep 7 en 8  historische en eigentijdse liederen waarin de geschiedenis van stad en land centraal staat. Denk onder andere aan het Stedenlied, het Wilhelmus en andere (oud-Hollandse ) liederen.

De Minikoraal is in Leiden vast programma-onderdeel van de Ontzetviering. Els de Boer, oud bestuurslid van de 8 October Vereeniging, vond dat zo inspirerend dat ze samen met Olaf Koch (bestuurslid 8 October Vereeniging en toetsenist van de band Beejay & the Memphis Project) de stoute schoenen heeft aangetrokken. Ook een Minikoraal in Alkmaar!

Met een groep enthousiaste vrijwilligers, waaronder Vive les Gueux, is er een podium gevonden en zijn de eerste scholen aangeschreven om deel te nemen. Daar is ONTZETtend enthousiast op gereageerd. Maar er is nog plek voor enkele klassen!

Els de Boer: “Het is belangrijk dat kinderen weten dat in vrijheid leven niet vanzelfsprekend is. Met de liederen van de Minikoraal leren kinderen op een speelse manier onze Alkmaarse geschiedenis kennen en welke vrijheidsstrijd onze voorouders hebben geleverd. Muziek geeft daarbij plezier, verbinding en verdieping!”

Heel Alkmaar zingt

Meedoen kan nog! Er is nog plek voor een aantal leerlingen. Ben je juf of meester van groep 7 of 8 en heb je zin om met je klas te zingen op vrijdag 4 oktober 2019 van 12:00 tot 13:00 uur in Podium Victorie? Geef je dan snel op via minikoraalalkmaar@8october.nl

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×