LID WORDEN

Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi
1 Oktober
Locatie:  Nieuwlandersingel (Emmabrug)
Tijd:  12.00 - 17.00 uur

​Waag jij de sprong? 

Na een succesvol spektakel in 2019 dit jaar weer op het programma! Op de zaterdag voorafgaand aan Alkmaar Ontzet zal 's middags voor de tweede keer het Van der Meij Polsstok Verspringtoernooi gehouden worden. Dit evenement bestaat uit zowel een demonstratiegedeelte als een heuse wedstrijd, waar sportverenigingen, bedrijven, vriendengroepen, scholen en individuen kunnen deelnemen. De 8 October Vereeniging organiseert dit toernooi in samenwerking met de Polsstok Verspringbond Holland. Het evenement vindt plaats over de Nieuwlandersingel ten westen van de Emmabrug. Via de kade (stadzijde) zal via een springschans een sprong gewaagd worden naar de overkant middels een polsstok. Aan de overkant wordt een luchtkussen van 10x5 meter in het water gelegd.

Programma (onder voorbehoud)
12:00 - 12:30 uur: Aanmelding en registratie
12:30 uur: Demo + warmdraaien deelnemers
13:00 - 13:45 uur: Van der Meij Junior toernooi (kinderen 12 t/m 17 jaar)
14:00 - 15:00 uur: Van der Meij Dames toernooi
15:15 - 16:30 uur: Van der Meij Heren toernooi
16:30 Prijsuitreiking

Achtergrond
Bij de Grote Kerk in Alkmaar staat een beeld (gemaakt door Mari Andriessen) van hem: Maarten van der Meij. De stadstimmerman die begin september 1573 met zijn polsstok, waarin brieven met een noodkreet om hulp van het stadsbestuur aan gouverneur Diederik Sonoy verstopt zaten, over sloten springend, dwars door de Spaanse linies, het hoofdkwartier in Schagen wist te bereiken. Waarna hij zijn reis vervolgde naar de Prins van Oranje in Delft. Met antwoorden van de Prins en Sonoy keerde onze held enkele weken later terug in Alkmaar om daar op 8 oktober het resultaat van zijn geheime missie mee te maken.

Doe je mee? 
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Dit kan zowel individueel als in teamverband. Dus schuilt er in jou een echte Van der Meij of je wilt een actieve dag met een personeelsvereniging, een school, sportvereniging, familie of een vriendengroep, kun je meedoen! Schrijf jezelf of je ploeg dan nu in. 

Aanmelden: polsstok@8october.nl

Bronvermelding foto: Eye-in-the-sky.eu (2019) 

Filmpje van het Polstokverspringtournooi in 2019: https://www.youtube.com/watch?v=m0Af8btRFGY

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×