4
Oct

Podium Victorie Alkmaar
12:00 - 13:00

De Minikoraal Alkmaar (besloten)

Je hoort de trommels al aankomen. Van verre vrolijke tonen van fluit en schalmei. Dan zie je ook vlaggen en hoor je gezang van historisch liederen. Vive Les Gueux is er. In historische kledij. Begeleid dit keer door dé Topband van Alkmaar, Beejay & The Memphis Project. En dat in Podium Victorie Alkmaar.

Vrijdag 4 oktober in Podium Victorie Alkmaar organiseert de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet voor de eerste keer de Minikoraal Alkmaar.

Van 12.00 tot 13.00 uur gaan 300 kinderen van Alkmaarse basisscholen (groep 7/8) los en genieten van historische en eigentijdse liederen waarin de Victorie van Alkmaar centraal staat. Met de liederen van het minikoraal leren kinderen op een speelse manier onze geschiedenis en welke strijd onze voorouders hebben geleverd. Dirk Duyvel, Jacob Cabeliau, Alpha, Sonoy en alle andere personages zijn aanwezig. Een spetterende muziekvoorstelling voor Alkmaarse basisschool leerlingen van groep 7/8.

Muziek

Alkmaars Stedelied

Zilvervloot

In naam van Oranje

Kaap'ren varen

Merck toch Sterck

Slaet op den Trommele

Whilhelmus

In Leiden zingen ze al jaren! 

In Leiden – onze Ontzetzusterstad – is de Minikoraal al 25 jaar een hoogtepunt van de Ontzetviering. Jaarlijks zingen 3500 kinderen uit volle borst alle liederen en daarmee ook de geschiedenis mee. Omdat het dit jaar voor het eerst in Alkmaar wordt georganiseerd, is er voor gekozen om het kleinschalig op te starten.

De tekst wordt op het podium op de beamer getoond. Samen met Vive Les Gueux, Beejay & The Memphis Project en de kinderen wordt het een onvergetelijke ervaring.

Extra informatie

https://vivelesgueux.com/
http://memphisproject.nl/

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

Email

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

Hosting door SQR.nl website door 8180.nl

Info

{{msg.body}}

×