Minikoraal Alkmaar

Opgeven voor de minikoraal Alkmaar is inmiddels niet meer mogelijk. De reacties op dit nieuwe evenement waren overweldigend. De groep is vol.

En dat betekent dat er op vrijdag 4 oktober ruim 300 kinderen met elkaar zullen genieten van historische en eigentijdse liederen waarin de Victorie van Alkmaar centraal staat. Met de liederen van de Minikoraal Alkmaar leren kinderen op een speelse manier onze geschiedenis en welke strijd onze voorouders hebben geleverd. Dirk Duyvel, Jacob Cabeliau, Alpha, Sonoy en alle andere personages zijn aanwezig. Een spetterende muziekvoorstelling voor Alkmaarse basisschool leerlingen van groep 7/8.

Je hoort de trommels al aankomen. Van verre vrolijke tonen van fluit en schalmei. Dan zie je ook vlaggen en hoor je gezang van historisch liederen. Vive Les Gueux is er. In historische kledij. Begeleidt dit keer door dé Topband van Alkmaar, Beejay & The Memphis Project. En dat in Podium Victorie Alkmaar.

Vrijdag 4 oktober in Podium Victorie Alkmaar organiseert de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet voor de eerste keer het Minikoraal Alkmaar.Van 12.00 tot 13.00 uur gaan 300 kinderen van Alkmaarse basisscholen (groep 7/8) los en genieten van historische en eigentijdse liederen waarin de Victorie van Alkmaar centraal staat. Met de liederen van het minikoraal leren kinderen op een speelse manier onze geschiedenis en welke strijd onze voorouders hebben geleverd. Dirk Duyvel, Jacob Cabeliau, Alpha, Sonoy en alle andere personages zijn aanwezig. Een spetterende muziekvoorstelling voor Alkmaarse basisschool leerlingen van groep 7/8.

In Leiden – onze Ontzetzusterstad – is het Minikoraal al 25 jaar een hoogtepunt van de Ontzetviering. Jaarlijks zingen 3500 kinderen uit volle borst alle liederen en daarmee ook de geschiedenis mee. Omdat het dit jaar voor het eerst in Alkmaar wordt georganiseerd, is er voor gekozen om het kleinschalig op te starten.

Na de zomervakantie kan iedere deelnemende klas de liederen alvast oefenen. Op onze site komen filmpjes, tekst en muziek beschikbaar waardoor ook in Podium Victorie iedereen uit volle borst kan meezingen. De tekst wordt op het podium op de beamer getoond. Samen met Vive Les Gueux, Beejay & The Memphis Project en de kinderen wordt het een onvergetelijke ervaring.
Tot dan!

Extra info:
www.vivelesgueux.nl
www.memphisproject.nl

ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

Email

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

Hosting door SQR.nl website door 8180.nl

Info

{{msg.body}}

×