LID WORDEN

In Alkmaar begint de Victorie!

Ontzet vieren hoort al jarenlang bij Alkmaar. De viering en herdenking is niet meer weg te denken en daar is de 8 October Vereeniging “Alkmaar Ontzet” trots op. Wie betrokken is bij Alkmaar ontzet is lid van de 8 October Vereeniging. Voor 10 euro per jaar ben je al lid en ondersteun je de evenementen rondom en op 8 oktober.

Alkmaar de Victorie, dat vieren we samen. Doe met ons mee!

Word lid   

Lid worden

Ontzet vieren hoort al jarenlang bij Alkmaar. De viering en herdenking is niet meer weg te denken en daar is de 8 October Vereeniging “Alkmaar Ontzet” trots op. Wie betrokken is bij Alkmaar ontzet is lid van de 8 October Vereeniging. Voor 10 euro per jaar ben je al lid en ondersteun je de evenementen rondom en op 8 oktober. Vind je het ook de hoogste tijd om lid te worden?

Wijzigingen doorgeven

Wil je een ander adres of andere aanpassingen aan ons doorgeven? Login met je e-mailadres en ga naar je gegevens bij Lidmaatschap.

Je kunt je lidmaatschap opzeggen door te gaan naar https://8october.nl/login Login op je lidmaatschap via je e-mailadres en kies voor Opzeggen. Voor vragen mag je een e-mail sturen naar leden@8october.nl

Gebruik emailadres

Je vraagt je misschien af waarom we je emailadres nodig hebben. Hiermee kun je dan altijd zelf online aanpassingen doen én je blijft op de hoogte blijft van al het nieuws van de vereniging.

Algemene ledenvergadering

De algemene ledenvergadering wordt ieder jaar in de maand mei gehouden. De leden van de 8 Octobervereniging “Alkmaar Ontzet” ontvangen voorafgaand aan de algemene ledenvergadering een uitnodiging.

De stukken voor de ALV

bestuursverslag Jaarrekening samenvatting Jaarrekening

Notulen ALV

Doelen van de vereeniging

Vrijheid en verdraagzaamheid

Een van de doelen van de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet is het bevorderen van het bewustzijn omtrent onze democratische verworvenheden van vrijheid en verdraagzaamheid, onder meer bekeken vanuit de historische betekenis van de stad Alkmaar. De vereniging beoogt verder de binding en saamhorigheid in de Alkmaarse samenleving te versterken en de identiteit van Alkmaar en haar gemeenschap uit te bouwen.

Voor en door Alkmaarders

De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet realiseert dit door de organisatie van feestelijke ontzetvieringen en momenten van herdenking voor en door Alkmaarders. Deze activiteiten zijn gebonden aan diverse uitgangspunten van kwaliteit en kwantiteit. Als Alkmaarders worden beschouwd de bewoners van Alkmaar en omstreken, voormalig Alkmaarders, het lokale bedrijfsleven en zij die in Alkmaar werken, onderwijs genieten of anderszins aan de stad verbonden zijn.

Laagdrempelig

De jaarlijkse ontzetviering kent een aantrekkelijk, vernieuwend en eigentijds programma met herkenbare, vertrouwde en terugkomende elementen in een logische samenhang. De viering is laagdrempelig van karakter met voor ieder wat wils op elk moment. Men moet als het ware het eigen programma kunnen samenstellen op basis van de door de vereniging en derden aangeboden programmaonderdelen.

Festiviteiten

Ontzetvierders hebben de mogelijkheid op elk moment van de viering in en uit te stappen. De festiviteiten zijn zoveel mogelijk gratis toegankelijk, dan wel tegen lage kosten of inspanning. Het accent van de viering ligt op de avond van 7 en de dag van 8 oktober. De activiteiten vinden plaats rond de Grote Kerk, Canadaplein, Vest-Kanaalkade, Noorderkade en Waagplein.

Vrijwilligheid

De organisatie is gebaseerd op het uitgangspunt dat de ontzetviering een evenement voor en door Alkmaarders is. Het bestuur stuurt op hoofdlijnen en steunt de commissies en medewerkers die met vele anderen zorgen voor realisatie. Het geheel gaat uit van vrijwilligheid en kent een hoge mate van zelfwerkzaamheid. De gemeentelijke overheid, culturele instellingen, scholen, verenigingen, media en het bedrijfsleven/sponsors vervullen hierbij een ondersteunende rol.

ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×