LID WORDEN

"Een krans voor Victorien", ook in 2020 opgevoerd

‘Een krans voor Victorien’ ook in 2020 opgevoerd!

“Alkmaar, Alkmaar, Alkmaar!” klinkt het op een druilerige dinsdagmorgen in het verder stille Victoriepark. “Olé, Olé, Olé!” is het antwoord dat door de stilte schalt. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Kardinaal de Jonghschool houden anderhalf uur voor hun optreden een generale repetitie voor de opvoering van de voorstelling Een Krans voor Victorie. Al ongeveer vijftien jaar lang gaat dit schouwspel vooraf aan de kranslegging. Dit jaar is anders dan andere jaren: geen trompetgeschal en tromgeroffel van het Tamboer en Trompetter Korps Alkmaar, geen applaus van trotse ouders en andere toeschouwers en geen Stedelied dat door iedereen uit volle borst meegezongen kan worden. Wél de maiden speech van de waarnemend burgemeester Emile Roemer. Dat gaf deze kranslegging onder de serieuze omstandigheden van de coronacrisis toch een bijzonder tintje.

Tijdens alle besprekingen over hoe we Alkmaar Ontzet dit jaar wél zouden vieren stond één ding buiten kijf: de kranslegging bij Victorien moest in iedere geval doorgang vinden, met of zonder publiek. En in overleg met Rick Barnaart van Bergen, die de leerlingen van de Kardinaal de Jonghschool regisseert, werd ook ingezet op het door laten gaan van de opvoering van de Krans voor Victorien.

Om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen de Kranslegging online konden ‘bijwonen’ werd er geregeld dat er opnames zouden worden gemaakt die op 8 oktober in het online programma werden uitgezonden. De hele kranslegging werd zo van begin tot eind en tot in het kleinste detail voorbereid. Inclusief de toespraak van de burgemeester. Een kleine kink kwam in de kabel toen Piet Bruinoog aankondigde zijn ambt per 1 oktober neer te leggen. Gelukkig was waarnemend burgemeester Emile Roemer direct bereid zijn nieuwe functie uit te voeren met als resultaat zijn maiden speech in het Victoriepark. Hoe mooi.

Nog mooier was dat het na een natte ochtend stopte met regenen op het moment dat de burgemeester en daarna de leerlingen van de Kardinaal de Jongshool het podium betraden. Het zonnetje brak zelfs even door. “Hoe mooi is het dat je als waarnemend burgemeester van Alkmaar mag beginnen in de week van 8 October”, aldus Roemer. Daarmee was de optimistische toon gezet en kon het handjevol toeschouwers genieten van een mooi optreden waarna de burgemeester en de voorzitter van de 8 October Vereeniging Frits Westerkamp, keurig op onderlinge anderhalve meter afstand, een krans bij Victorien legden. Tot slot klonken ook nog de beide coupletten van het Alkmaars Stedelied. 
De kranslegging nog een keer bekijken? Dat kan via ons Youtubekanaal https://www.youtube.com/watch?v=ZbFPVbtRQMM

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×