8
Oct

Canadaplein
11:00 - 16:00

Kinderfestijn

Kinderfestijn 

Het Kinderfestijn is een gezellige jeugdactiviteit van 11.00 tot 16.00 en bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar (de basisschoolleeftijd). Deelname aan het Kinderfestijn is kosteloos, iedereen kan meedoen!  Alle aangeboden activiteiten worden bemand door instructeurs en Scoutingleden. 

Groot aanbod uitdagende activiteiten

Er is een survivalbaan met spannende hindernissen, er kan met bamboestokken gebouwd worden, er worden broodjes met worst gebakken boven een vuurtafel, een klimwand is te beklimmen voor meerdere personen tegelijk, we delen gratis popcorn uit én een mega stormbaan. De begeleiding, die in de informatiekraam aanwezig is, staat klaar om vragen over de activiteiten toe te lichten en vragen te beantwoorden. 

Voor Alkmaarders, door Alkmaarders…

Het Kinderfestijn wordt door de vrijwilligers van Scouting Alkmaar georganiseerd. Scouting Alkmaar is de naam van een stichting en vertegenwoordigt alle zes Alkmaarse Scoutinggroepen: Dirk Duyvel, De Geuzen, Graaf Daron, Marco Polo, St. Laurentius en Don Bosco. Deze Scoutinggroepen zijn over verschillende wijken in Alkmaar verspreid. Scouting is de grootste jeugdvereniging van Nederland. Er is meer informatie te lezen op www.scoutingalkmaar.nl of op www.scouting.nl

We kijken terug...

In 2004 vierde Alkmaar 750 jaar Stadrechten. Om dit te vieren was het hele jaar feest. Eén van de hoogtepunten was het Kinderfestival op zondag 13 juni, georganiseerd door JOL-timmerdorpen en Scouting Alkmaar. Op verschillende locaties in de binnenstad werden er jeugdactiviteiten georganiseerd. Maar liefst 5000 kinderen kregen een lunchpakket aangeboden. Speciaal voor dat Kinderfestival werd de stichting Scouting Alkmaar opgericht. Marjon Roobeek, toen cultuuraanjager van de gemeente Alkmaar, belde in 2005 met Rick Barnaart van Bergen, één van de organisatoren van het Kinderfestival, met de vraag of Scouting Alkmaar ook jeugdactiviteiten wilde verzorgen voor het Alkmaar Ontzetfeest. De locaties waren ook voor het uitzoeken: het Waagplein, het Kennemerpark, de Noorder Arkade of het Canadaplein/Kerkplein. De keuze was snel gevallen voor het Canadaplein/Kerkplein, omdat tussen het Kinderontbijt en de zuurkoolmaaltijd geen activiteiten waren. De naam werd Kinderfestijn, een eenvoudige en kleinschalige uitvoering van het Kinderfestival een jaar eerder. Samen met Jan Piet Admiraal werd een activiteitenplan uitgedacht. In het eerste jaar (in 2005), werd er met vletten door de singel gevaren, werden er broodjes gebakken, met palen gepionierd en oudhollandse spelen gedaan. In loop der jaren is het concept aangepast met meer ingehuurde opblaasattracties en stellages, zodat het makkelijker is om op en af te bouwen. Daarnaast kunnen er door de aanpassingen nog meer kinderen meedoen, want het Kinderfestijn is vanaf de eerste editie een groot succes! Rick Barnaart van Bergen en Loes van den Berg zijn de huidige coördinatoren van het Kinderfestijn, ondersteund door Michelle van Nieuwenhoven vanuit het bestuur. 

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

Email

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

Hosting door SQR.nl website door 8180.nl

Info

{{msg.body}}

×