LID WORDEN

Herdenken 2020

Vandaag, maandag 4 mei, herdenken we de oorlogsslachtoffers die in het Koninkrijk der Nederlanden en waar ook ter wereld zijn omgekomen en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid mogen leven. 

Maar alles is nu zo anders dan we gewend zijn. De realiteit is dat we op dit moment onder beleg liggen van een onzichtbare vijand. Het Coronavirus heeft ons in haar greep. Er vallen slachtoffers en we zijn alles behalve vrij. We leveren strijd om gezond te blijven en om het hoofd boven water te houden. Dat is geen makkelijke opgaaf: voor onze leden, onze sponsoren en voor alle stadsgenoten. Want deze 'vijand' beweegt zo grillig.

De 8 October Vereeniging 'Alkmaar Ontzet' is zich zeer bewust van de sociale, maatschappelijke en economische gevolgen van dit 'beleg'. Daarom staan we vandaag stil bij de Nationale Dodenherdenking en vieren we morgen, op 5 mei, samen de vrijheid. 

Het Coronavirus heeft ons opnieuw laten voelen wat het betekent om te vechten voor wat ons dierbaar is en hoeveel het betekent dat we de afgelopen 75 jaar in vrijheid hebben mogen leven.

Laten we ons geduld bewaren en dit beleg uitzitten. Zodat we straks, en die tijd komt zeker, onze vrijheid weer samen kunnen vieren.

 

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×