Held van Alkmaar 2021

Al negen jaar wordt begin december de ‘Held van Alkmaar’ geëerd met een medaille en een plek op de erelijst voor Alkmaarse Vrijwilligers. ‘Held van Alkmaar’ kan eigenlijk iedereen worden. Tenminste: als je je als vrijwilliger op een bijzondere wijze voor Alkmaar hebt ingezet.

Omdat de 8 October Vereeniging één van de grootste, en leukste, vrijwilligers organisaties van Alkmaar is, is het is niet zo gek dat de prijs af en toe wordt toegekend aan iemand die zich met hart en ziel inzet voor Alkmaar Ontzet. Zo ook dit jaar! Met heel veel trots kunnen wij melden dat vandaag, 7 december 2021, Rob Kossen, afscheidnemend voorzitter van de Grote Middag Optocht-commissie, tot Held van Alkmaar is benoemd in de categorie Cultuur, Zorg & Welzijn!

Er heeft waarschijnlijk niemand méér 8 October-bloed door de aderen stromen dan Rob Kossen! Al vele jaren zet hij zich binnen de Vereeniging in voor de Grote Middag Optocht. Eerst als bouwer, en later ook als voorzitter van die commissie. In totaal 50 jaar vrijwilligerswerk voor de 8 October Vereeniging en de drijvende kracht achter de Grote Middag Optocht. De twee laatste corona jaren heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de logistieke werkzaamheden rond de Ontzet-tassen voor 8 October leden en de Ontzetmaaltijden voor de basisscholen.

Vandaag kreeg Rob door leden van de toekenningscommissie bestaande uit medewerkers van de gemeente Alkmaar en van Team Vrijwillig, de medaille opgespeld.

“Een vrijwilliger is onbetaalbaar…” De 8 October Vereenging “Alkmaar Ontzet” onderstreept deze slogan van gemeente Alkmaar volledig. Daarom bedanken we al onze vrijwilligers, en Rob dit jaar in het bijzonder, die zich hebben ingezet om ook de 2de corona 8 Octoberviering 2021 mogelijk te maken.

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Info

{{msg.body}}

×