7
Oktober


Alkmaar ONTZET(box) in de klas

Helaas geen kinderactiviteiten in de stad dit jaar op 7 en 8 oktober. Daarom komen we ook dit jaar naar de kinderen toe, want wat een ongekend succes waren de ONTZETboxen vorig jaar. Nog nooit hebben zoveel basisschoolleerlingen tegelijkertijd aan het Ontzetontbijt gezeten. Dat vraagt natuurlijk om een herhaling! Dit jaar worden naast de bassischolen ook de scholen voor speciaal onderwijs met kinderen tot 12 jaar uit de gemeente Alkmaar uitgenodigd om mee te doen met de ONTZETbox.

Herdenk en vier samen met de kinderen alles rond het beleg en ontzet van Alkmaar in 1573. Maak er ontzettende mooie lessen en momenten van.

ONTZETbox in de klas
De ONZET-box wordt geleverd met inhoud voor 25 kinderen. De maaltijd kan op school als ontbijt of lunch worden gebruikt op 6 of 7 oktober.
Geef je op en laat ons weten voor hoeveel kinderen je een maaltijd wenst.
De ONTZET-box bestaat uit (inhoud onder voorbehoud):
- 2 broden, 20 minikrentenbollen en ontbijtkoek
- Broodbeleg: hagelslag, jam, cupjes kaas, pakjes drinken
- Borden en bestek zijn niet inbegrepen.

We willen graag zoveel mogelijk kinderen bereiken dus bestel ontzettend alsjeblieft niet meer dan nodig is. Eén box is goed voor 25 kinderen.
Levering van de ONTZETboxen:
- Op 5 oktober op de scholen die de maaltijd op 6 oktober doen
- Op 6 oktober op de scholen die de maaltijd op 7 oktober doen
- Geef bij aanmelding aan wanneer je de boxen graag wilt ontvangen.

Aanmelden kan via rob.boerlage@8october.nl
Let op: VOL=VOL

Ook dit jaar weer te gekke winacties voor de kinderen en hun scholen:

Gedichtenwedstrijd

Dit jaar starten we met nieuwe traditie. We nodigen alle leerlingen van de bovenbouw uit om mee te doen met de Alkmaar Ontzet gedichtenwedstrijd. Er is maar één spelregel: het gedicht past binnen het thema Alkmaar Ontzet en dat in de breedste zin van het woord: optochten, maaltijden, herinneringen, Spanjaarden, overwinning….

Wat is er te winnen? De winnaar mag zijn of haar gedicht voordragen tijdens de kranslegging en het gedicht wordt afgedrukt op onze Alkmaar Ontzet pagina in het Alkmaars Nieuwsblad. De drie mooiste (of leukste, of meest ontroerende) gedichten winnen een VUE-cadeaubon voor 2 personen.

Wij verzoeken jullie om de gedichten voor 1 oktober te mailen naar info@8october.nl. 

Zing en Win!
Vorig jaar daagden wij jullie uit je plein ROOD-WIT te kleuren. Dit jaar dagen wij jullie uit om met de school, bovenbouw, onderbouw of een klas het Alkmaars Stedelied te zingen. Hoe jullie dat doen, daarin laten wij jullie helemaal vrij. In rood-witte kleding, geschminkt, met of zonder dansje, flashmob, alles mag! Bekijk voor inspiratie of om te oefenen vooral ook de karaoke-versie op YouTube: Klik HIER voor tekst + filmpje Stedelied Van Alkmaar de Victorie!

Plaats jullie filmpje op instagram of facebook, tag Alkmaar Ontzet en jullie spelen mee!
Voor de winnende scholen liggen boekenbonnen klaar van 100, 75 en 50 euro.

Houd onze social media in de gaten. Dan blijf je altijd ONTZETtend bij!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Film over het Ontzetverhaal 

Kijk samen met je klas naar het spectaculaire en spetterende verhaal van het Beleg van Alkmaar. In de film zijn de historische gebeurtenissen van 1573 verpakt in een lange vlog vol interessante weetjes met de Alkmaarse helden Trijn Rembrands, Dirk Duyvel en Jacob Cabeliau. De link naar de film vind je hier

Geschiedenis Alkmaar Ontzet

Wil je de geschiedenis van Alkmaar Ontzet nog even doorlezen? Klik dan hier

Zing het eigentijdse Stedelied

Bij Alkmaar Ontzet hoort natuurlijk ook ons Stedelied. Zing de eigentijdse versie samen met de kinderen uit volle borst.
Klik hier voor het Alkmaars Stedelied

Tekst Stedelied 

Wil je de tekst en meer wetenswaardigheden van het Stedelied teruglezen? Klik dan hier

Lampion 

Lekker knutselen met de leerlingen? Laat de kinderen aan de slag gaan als echte kunstenaars. Ze kunnen hun allermooiste lampion knutselen. Ga snel naar de beschrijving van de enige, echte Alkmaar Ontzettend Anders-lampion

Kleurplaat

Lekker ouderwets kleuren? Dat kan ook rond Alkmaar Ontzet! Roep de kinderen bij elkaar. Pak kleurtjes, potloden en stiften en laat de ze leek aan de slag gaan met de Alkmaar Ontzet-kleurplaat!

Je download de kleurplaat hier

Kwartet 

Ken je alle helden van Alkmaar Ontzet? Speel het in 2020 gekregen Alkmaar Ontzet Kwartetspel en verzamel alle helden, tradities, jeugdactiviteiten en meer...! Goed voor eindeloos veel ONZETplezier. 

We wensen alle scholen ontzettend veel plezier!

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Info

{{msg.body}}

×