5
Oct

Noorderkade
13:00 - 17:00

Vlettenroeiwedstrijd

Vlettenroeiwedstrijd

Sinds 1985 wordt traditiegetrouw de zaterdag vóór 8 oktober de vlettenroeiwedstrijd op het Noordhollandsch Kanaal georganiseerd. Iedereen kan zich hiervoor met een ploeg inschrijven. In stalen vletten roeien telkens twee ploegen tegen elkaar. Een roeiploeg bestaat uit 6 roeiers en een stuurman of stuurvrouw en er wordt geroeid in drie klassen; damesroeiploeg, herenroeiploeg en gemengde roeiploeg. De klasse wordt bepaald door de roeiers. Dit betekent dat een herenroeiploeg een stuurvrouw mag hebben en een damesroeiploeg een stuurman.

Elke heat roeien twee ploegen tegen elkaar een vast traject. Het te roeien traject gaat langs het Arcadeplein (tussen de Tesselsebrug en de Ringersbrug) en bestaat uit een recht stuk van circa 200 meter dat heen en terug geroeid wordt.

Samen met het Zeekadettenkorps Alkmaar

Zoals alle jaren is de organisatie in handen van het Zeekadetkorps Alkmaar. Het korpsschip De Bulgia ligt afgemeerd langs het Arcadeplein en fungeert als startschip. Het werkponton van het korps, afgemeerd langszij de Bulgia, zal dienst doen voor de verkoop van dranken, snoep, snacks en broodjes. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het Zeekadetkorps.

Doe je mee? 

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Schrijf je ploeg dan nu in. Of het nu gaat om een personeelsvereniging, een sportvereniging, familie of een vriendengroep, als je zeven personen bij elkaar hebt, kun je meedoen! De inschrijving sluit de zaterdag vóór de zaterdag voor 8 oktober. Dus als 8 oktober op een dinsdag valt, is de vlettenroeiwedstrijd op zaterdag 5 oktober en sluit de inschrijving op zaterdag 28 september. Het aantal deelnemende teams is beperkt, dus als je mee wilt doen, schrijf je dan snel in via roeiwedstrijden@zeekadetkorps-alkmaar.nl.

Wil je oefenen of heb je vragen?

Gaat jouw ploeg voor de eerste plaats en willen jullie vooraf nog oefenen met de vletten? Dat kan. Neem contact op met Sander Bakker van Zeekadetkorps Alkmaar: roeiwedstrijden@zeekadetkorps-alkmaar.nl.

Heb je andere vragen? Neem dan contact met Roy Schoonhoven: kade@8october.nl of 06 53 69 52 14.

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN

vraag of opmerking?

Email

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

Hosting door SQR.nl website door 8180.nl

Info

{{msg.body}}

×