LID WORDEN

Spraakmakend 2019!

Spraakmakend Alkmaar Ontzet 2019!

Het jaareinde komt in zicht en dat betekent tijd om terug te blikken op het jaar.

Wat een feest der feesten was ’Alkmaar Ontzet 2019’ met het thema Spraakmakend!

De viering begon dit jaar al op 1 oktober met ’de Gouden Voorstelling’ in Theater De Vest. Dirk Scheele zorgde voor een geweldig meezingfeest voor kinderen van het speciaal onderwijs. In de volle Kleine Zaal werd er geklapt, gedanst en alle kinderen liepen bij het laatste lied ’Rijdend in een treintje’ de polonaise. Iedereen genoot met volle teugen.

Op vrijdag 4 oktober ging het dak van Podium Victorie er helemaal af. Voor het eerst in de Alkmaarse geschiedenis werd de Minikoraal Alkmaar georganiseerd. Zo’n 360 kinderen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs zongen uit volle borst samen met Vive les Gueux en Beejay & The Memphis Project historische liedjes, die voor de gelegenheid in een eigentijds jasje waren gestoken. En tussendoor werd de geschiedenis van het beleg en ontzet van Alkmaar in 1573 verteld. Die middag werd de allermooiste versie van het Stedelied Alkmaar ooit gezongen.

En op zaterdag 5 oktober was er opnieuw een primeur. Voor het eerst werd het Van der Meij Polsstokverspringtoernooi over de Nieuwlandersingel bij de Emmabrug gehouden. Meer dan 40 deelnemers waagden de sprong en tot hilariteit van de vele toeschouwers werd de overkant vaak niet gehaald. Tijdens dit evenement werd het historisch verhaal van de stadstimmerman Maarten van der Meij verteld. Een geslaagd nieuw evenement dat zeker volgend jaar weer gaat plaatsvinden.

Het is bijna onmogelijk om in een korte terugblik alle evenementen te benoemen. Daarvoor was er veel te veel te beleven. Toch noemen we een aantal hoogtepunten: de Kranslegging bij het beeld van Victorien, de Lampionoptocht, het Kinderontbijt en de Jeugdoptocht. Het is geweldig om te zien hoeveel kinderen hieraan deelnamen en hoe ze ervan hebben genoten. En natuurlijk de Jeugdoptocht met het thema ’Tadaa …. Wie ben ik?!’ De deelnemers lieten vele mooie creaties zien en de optocht was langer dan ooit. Wat een feest was dat.

De Grote Middagoptocht presenteerde vele Spraakmakende Vrouwen. De bouwers van de praalwagens hebben hun uiterste best gedaan om Alkmaar opnieuw één van de allermooiste optochten te geven. Met alle loopgroepen er tussendoor was het met recht Spraakmakend.

Ook de traditionele Zuurkoolmaaltijd was dit jaar één groot feest. De maaltijd was voor de eerste keer echt helemaal ‘uitverkocht’: ruim 3300 mensen hebben genoten van een heerlijke zuurkoolmaaltijd met worst én een heerlijk toetje.

Wij kijken terug op een mooi jaar met veel vernieuwing, verjonging en verbinding. Editie 2019 van Alkmaar Ontzet was een geweldig Spraakmakend feest mede mogelijk gemaakt door de inzet van alle geweldige vrijwilligers van de 8 October Vereeniging ”Alkmaar Ontzet”, de vele sponsoren, de gemeente, maar bovenal de inwoners van Alkmaar en de vele buitenpoorters die in grote getale naar het feest der feesten kwamen. In één woord: fantastisch!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en kijken met veel enthousiasme uit naar 2020!


shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×