LID WORDEN

Scholen doen massaal mee dit jaar!

Alkmaar ONTZETtend Anders wordt massaal op de scholen gevierd

Dit jaar geen ontbijt en andere activiteiten in de stad voor de kinderen tijdens Alkmaar Ontzet. Daarom is bij de 8 October Vereeniging het idee ontstaan om Alkmaar Ontzet naar de basisscholen te brengen. Het is succes van de ONTZET-boxen is zo groot dat alle boxen vergeven zijn. Ruim 4000 kinderen doen met ons mee. Helaas is inschrijven niet meer mogelijk.


Scholen schreven zich massaal in voor de ONTZET-box die speciaal voor het onderwijs werd ontwikkeld. Met de box kunnen de leerlingen op hun eigen school coronaproof genieten van een broodmaaltijd. Daarnaast is er voor alle kinderen stoepkrijt en een speciaal ontwikkeld Alkmaar Ontzet Kwartetspel. Op een speelse manier leren kinderen alles over het heden en verleden van Alkmaar Ontzet. Op de website komt naast een kleurplaat en een lampionbouwplaat, een film van een theaterstuk van het beleg en ontzet van Alkmaar, uitleg over het Stedelied én een eigentijdse meezingversie van het Stedelied. Ook creatief kunnen kinderen zich onderdompelen in het 8 oktobergevoel. Met het stoepkrijt dat ook in de ONTZET-box zit, worden de kinderen uitgedaagd om hun plein, straat of buurt rood-wit te kleuren. Zo is er voor elke doelgroep wat leuks en kunnen scholen zelf bepalen wat er aangeboden wordt op de dagen rond Alkmaar Ontzet.

Dit jaar geen Alkmaar Ontzet in de stad maar verspreid over de hele gemeente Alkmaar. Meer dan vierduizend kinderen doen nu al zeker mee. Dat zou wel een hele lange tafel zijn geweest…!


shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×