LID WORDEN

Onverwachte Wending

"Onverwachte Wending"... Het Alkmaars Dichtersgilde 

Het Alkmaarse Dichtersgilde is een bijzondere partner van de 8 October Vereeniging. Ze organiseren geen activiteit of lopen mee in een optocht, en toch zijn ze voor onze viering onmisbaar. Waarom? Het Alkmaars Dichtersgilde plaatst al ruim tien jaar de poëtische noten bij onze viering.

Toen Margreet Schouwenaar in 2009 aantrad als stadsdichter, was de oprichting van het Alkmaars Dichtersgilde een van haar eerste acties. Sinds die tijd brengt Het Alkmaars Dichtersgilde poëzie in de stad!

Dat doen ze onder andere door het schrijven van gedichten bij verschillende jaarlijks terugkerende gelegenheden: Nationale Poëzieweek, Alkmaar Pride en Open Monumentendag. In de vorm van ansichtkaarten verspreiden deze gedichten zich door de stad. Onze viering van Alkmaar Ontzet is ook één van de Alkmaarse evenementen waardoor de dichters van het gilde zich laten inspireren. Wie heeft niet rond de 8 October Viering gedichten-kaarten aangetroffen in winkels en bibliotheek of op de stoelen bij aanvang van evenementen in de Grote Kerk?

Verder tref je het hele jaar door Dichtersgilde-gedichten aan in alle parkeergarages van de stad en het Gedicht van de Maand is niet alleen op de website van het Dichtersgilde te vinden, maar wordt ook gepubliceerd in het Alkmaars Nieuwsblad én geprojecteerd in het Stadskantoor. In de buitengebieden van ‘groot Alkmaar’ luistert het gilde regelmatig tentoonstellingen op met speciaal geschreven gedichten. En een heel bijzonder initiatief van het Gilde is de poëzieroute op de Algemene Begraafplaats van Alkmaar die is ontstaan uit de gedichten die door (ex) gildeleden zijn geschreven en voorgedragen bij eenzame uitvaarten.

Ook aan de 2020 viering van Alkmaar Ontzet werkt het Dichtersgilde weer mee. Omdat alles dit jaar ONTZETTEND anders gaat heeft het gilde voor de 8 oktober gedichten van 2020 als thema gekozen: “Onverwachte wending”…

Wij zijn heel benieuwd!


shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×