LID WORDEN

De ONTZETtend Alkmaarse Kennisquiz, een daverend succes!

De Ontzettend Alkmaarse Kennisquiz, een daverend succes!​

Maar liefst 8 rondes met ieder 10 vragen, 417 teams en ruim 1500 deelnemers… Één van de hoogtepunten tijdens de afgelopen 8 October Viering was absoluut de Ontzettend Alkmaarse Kennisquiz! Geheel Coronaproof, want lekker thuis, maar toch met heel veel mensen tegelijk, je kennis over Alkmaar en 8 oktober testen en mooie prijzen winnen!

Het spektakel begon om tien over acht. In een anderhalf uur durende online show bombardeerde Robert-Jan Wille en Marit Mulder in een straf tempo de deelnemers met allerlei vragen over Alkmaar, haar geschiedenis en recente Alkmaarse ontwikkelingen. 
En dat Alkmaar een wereldstad is, bleek onder andere uit het feit dat ook teams in Australië en China hebben mee gedaan met de kennisquiz. Tijdens de kennisquiz werd er via de chat door kijkers enthousiast gereageerd waardoor er nog meer dynamiek in de show kwam. Plek van ‘uitzending’ was de prachtig uitgelichte sfeervolle Grote Kerk. Tussen de vragenrondes door maakten de muzikale bijdragen van Noesjka Muijs en Alkmaar Jan de kennisquiz compleet.

Robert-Jan Wille (presentator quiz) kijkt terug: “Begin mei werd ik benaderd om met de 8 October Vereeniging mee te denken over een Coronaproof alternatief voor een deel van de ontzetviering. Het resultaat was ‘De Ontzettend Alkmaarse Kennis Quiz’ die we samen met de gemeente Alkmaar hebben ontwikkeld. Op 8 oktober werd de quiz live gestreamd vanuit de Grote Kerk op youtube zodat iedereen veilig kon meedoen vanuit z'n eigen woonkamer. Met ruim 1500 deelnemers hebben we een mega resultaat behaald en hebben we concept neergezet dat een prachtige toevoeging is aan de Onzetviering.”

Ellis Eikenaar, gemeente Alkmaar: “Vanuit de gemeente natuurlijk alle complimenten aan de Vereeniging en alle vrijwilligers die de Alkmaar Ontzetviering in deze gekke tijd toch heel bijzonder hebben gemaakt. Een mooi alternatief programma waar we graag ons steentje aan hebben bijgedragen. Er heerste toch een gevoel van saamhorigheid. Alkmaarders zaten massaal aan de zuurkool en deden mee met de kennisquiz. Maar ondanks dat, hopen we van harte dat we Alkmaar Ontzet volgend jaar weer normaal kunnen vieren. De optochten, de zuurkoolmaaltijd op het plein..., dat we elkaar weer kunnen ontmoeten.”

Ook burgemeester Emile Roemer heeft aan de quiz meegedaan en vond het ONTZETtend leuk. Conclusie na afloop was wel dat hij nog een beetje bijgespijkerd moet worden over Alkmaar. Daar gaat hij de komende tijd hard aan werken!

De kennisquiz zou half zo succesvol geweest zijn als onze sponsoren niet zulke mooie prijzen beschikbaar hadden gesteld. We bedanken daarom nogmaals: Stedelijk Museum Alkmaar, Van Rijn Optiek, Proeflokaal De Boom, VVV Alkmaars, Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, Winkelcentrum de Hoef, Simone van der Vlugt, Van der Meulen’s Boekhandel, Natascha vd Woude Fotografie, Kings Inn, Turfmarkt, Heinde en Ver, TAQA theater de Vest, De Meent en Zwembad Hoornse Vaart voor hun ruimhartige medewerking!

De prijswinnende teams waren: Eerste prijs: Reinier Reinier, Tweede Prijs: Las Salchichas ahumada, Derde Prijs: de Binnepoorters, Instagram: Maren Rood, Facebook: Marjolein vd Suijs, Beste teamnaam: Dirk Duijvel en Helden Kabeljouw.

Ook waren er per ronde mooie prijzen te winnen. De volgende teams sleepten de ronde prijzen binnen:
Ronde 1: Joris en Mirella, Ronde 2: Wij willen winnen, Wim!, Ronde 3: Smeerkaas Bianca, Ronde 4: Kaeskoppen, Ronde 5: The 4 ghosts, Ronde 6: Bij Lankhorst begint de Victorie, Ronde 7: De kaasblokjes en Ronde 8: Victorie’aatjes.

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×