LID WORDEN

8 oktober 2020 kende vele primeurs!

8 oktober kende dit jaar veel primeurs! Waaronder het 8-10 Magazine.

”Moet er in de ledentas ook niet een leuk boekje?” Zo begon het tijdens de eerste vergadering voor de corona-editie van Alkmaar Ontzet. ”Een verzameling zuurkoolrecepten zou leuk zijn, iets over de geschiedenis en misschien kan er ook een stadswandeling aan worden toegevoegd...”

”Wat dachten jullie van een onvervalste glossy?” Het voorstel kwam van Marcel Verëll met in zijn hand het net verschenen ZEST magazine van Nh1816 Verzekeringen. ”Als Roy (red. Roy Schoonhoven van Drukkerij Coster&Kok) het drukwerk verzorgt, bel ik alle betrokken Alkmaarse ondernemers om het magazine financieel mogelijk te maken.” Dolf Karssen was enthousiast en wilde de redactie wel vormen samen met Marcel en Lida Mathot. Ook werd er een beroep gedaan op Mark de Niet.

De eerste Zoomsessies waren nog wat abstract. Elkaar leren kennen, de ideeën afstemmen. Geen makkelijke opgave van achter je laptop. Om alle onderwerpen vorm te geven deden de redactieleden een beroep op hun netwerk van schrijvers en fotografen en met de komst van Mieke Verhoef voor de eindredactie viel de puzzel in elkaar.

Fotografen als Annette van Dijk - Leek en Ed van de Pol verleenden hun medewerking en maakte de mooiste portretten die pasten bij de artikelen, geschreven door ervaren schrijvers als Hans Koolwijk, Harry de Jong en Ruud de Waard. Mark zat voor een interview aan tafel bij Robert Eenhoorn en Mieke schreef een prachtig artikel over de bouwers, voor wie 8 oktober echt ONTZETtend ander was zonder de optocht als hoogtepunt van de viering. Bekende gezichten beantwoordden vragen over hun 8 October-herinneringen in de rubriek “De Alckmaerder”.

In korte tijd werden artikelen op elkaar afgestemd, teksten naar glossystijl herschreven en door Roy in recordtempo verwerkt. Met als resultaat een magazine voor de leden van de 8 October Vereeniging dat nu al geldt als een collectors item!
Victorien kwam dit jaar dan ook twee keer van haar sokkel voor deze ONTZETtend andere 8 October Viering: Sophie van Hecke kroop onder haar vleugels en sierde de cover van 8-10 Magazine en Lisa Schotvanger presenteerde in vol ornaat het eerste nummer aan de afscheidnemende burgermeester Bruinooge in Podium Victorie.

Het leuke boekje van de eerste vergadering groeide uit tot een prachtig magazine dat nog lang op veel Alkmaarse salontafels zal liggen. Ons magazine verscheen dit jaar voor het eerst, maar kan zo maar een mooie blijvende aanvulling zijn op de activiteiten van de 8 October Vereeniging.

shareShare


ALKMAARDERS OPGELET!

Word ook lid van de 8 October Vereeniging!

AANMELDEN  

vraag of opmerking?

E-mail

info@8october.nl

Postadres

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet
Postbus 3068
1801 GB Alkmaar

IBAN

NL78RABO0396422713

Hosting door SQR.nl

Digital Marketing door digitopa.nl

Info

{{msg.body}}

×