Frits Westerkamp

Graag willen wij Frits Westerkamp introduceren.

Dave 8180 Nieuws

Mijn naam is Frits Westerkamp, geboren en getogen in Alkmaar. Tot en met mijn 39ste heb ik in Alkmaar gewoond en toen ben ik naar Oudkarspel verhuisd, waar ik nog woon. Ik ben een trotste vader van 5 volwassen lieve kinderen en trotse opa van 3 heerlijke kleinkinderen. In het dagelijks leven ben ik politiek bestuurder. Dit werk doe ik met veel plezier. Daarvoor heb ik als IC-verpleegkundige en als beleidsadviseur in de meldkamer- en ambulancezorg gewerkt. Het heb een voorliefde voor koken en wandelen in de bergen. 

Mijn 4 oudere broers en ik hebben allemaal meegedaan aan de 8 Octobervieringen, o.a. de behendigheidswedstrijden, lampionnenoptocht en de Jeugdoptocht. Het was dan altijd een feestelijke chaos bij ons thuis. Iedereen thuis hielp mee. Allemaal hebben we wel eens een prijs gewonnen. Wat waren we dan trots. Wij gingen altijd naar Grote Optocht kijken en ik weet nog de tijd, dat de optocht langs ons huis in de Emmastraat kwam. Dat vonden we geweldig, 1e klas uitzicht vanaf het balkon boven de voordeur. De taptoe keken wij altijd boven cafĂ© Het Hartje van Rode Ellis. De schuiframen gingen open en we hadden het beste uitzicht op het Waagplein. En dan het feest ‘s avonds in o.a. het Gulden Vlies, geweldige herinneringen. Voor mij is 8 October ook het feest van herkenning, van oud-klasgenoten en vroegere vrienden ontmoeten.  De viering van het Alkmaars Ontzet is de dag dat ik bijna altijd vrij ben. 

Mijn roots liggen voor altijd in Alkmaar, dus ik was enorm verrast, dat ik voor het bestuur gevraagd werd. Wat een ongelofelijk eer vind ik het. Het is toch fantastisch om dit mooiste feest van Alkmaar met al die geweldige vrijwilligers en bestuursleden mee te mogen organiseren. Mijn kinderen waren met 8 October nooit vrij, maar ik heb ze als het even kon meegenomen naar de Grote Optocht. Zij zijn ook trots. Ik ga ervoor.